Kurumlar Vergisi Mükellefleri ile Bazı Kişilere Getirilen “Gerçek Faydalanıcı Bilgisi” Bildirme Zorunluluğu
13 Temmuz 2021 tarih ve 31540 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 529 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu (“VUK”) Genel Tebliği (“Tebliğ”) ile kurumlar vergisi mükellefleri ile bazı kişilere, tüzel kişiler ile tüzel kişiliği olmayan teşekküllerin gerçek faydalanıcı bilgisini bildirme zorunluluğu getirildi.
Tebliğ ile getirilen gerçek faydalanıcı bilgisini bildirme zorunluluğu hakkında ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır.
Bildirim Verme Zorunluluğu Getirilenler
Gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı 1/8/2021 tarihi itibarıyla faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil) ve aşağıda belirtilen mükellefler vermek zorundadır:
- Kurumlar vergisi mükellefleri,
- Kollektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve adi ortaklıklar adına en yüksek ortaklık payına sahip kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcileri.
Ek olarak, başta banka ve finans kurumları olmak üzere birçok kurum ile bunların şube, acente, temsilci ve ticari vekilleri ile benzeri bağlı birimlerine de Gelir İdaresi Başkanlığı (“GİB”) tarafından talep edildiğinde müşterileri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin gerçek faydalanıcı bilgisini GİB’e bildirmek zorunluluğu getirilmiştir.
Son olarak, merkezi yurt dışında bulunan yükümlünün şube, acente, temsilci ve ticari vekilleri ile benzeri bağlı birimleri GİB tarafından talep edildiğinde müşterileri tarafından gerçekleştirilen işlemlerin gerçek faydalanıcı bilgisini, GİB’e bildirmek zorundadır.
Gerçek Faydalanıcının Belirlenmesi
Tüzel kişilerde;
- Tüzel kişiliğin %25’i aşan hissesine sahip gerçek kişi ortakları,
- Tüzel kişiliğin %25’i aşan hissesine sahip gerçek kişi ortağının gerçek faydalanıcı olmadığından şüphelenilmesi veya bu oranda hisseye sahip gerçek kişi ortak bulunmaması durumunda, tüzel kişiliği nihai olarak kontrolünde bulunduran gerçek kişi ya da kişiler,
- (a) ve (b) bentleri kapsamında gerçek faydalanıcının tespit edilemediği durumlarda, en üst düzey icra yetkisine sahip gerçek kişi ya da kişiler,
gerçek faydalanıcı olarak kabul edilerek bildirime konu edilir.
Ek olarak, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik m. 12/2’de belirtilen tüzel kişiliği olmayan iş ortaklıkları gibi teşekküller ile trust ve benzeri teşekküllerde söz konusu durum ayrıca incelenmelidir.
Bildirim Dönemi ve Verilme Zamanı
Gerçek faydalanıcı bilgisinin,
- Bildirime tabi kurumlar vergisi mükellefleri tarafından geçici vergi beyannameleri ve kurumlar vergisi beyannamesi ekinde
- Kurumlar vergisi mükellefleri dışında kalan diğer mükellefler ile diğer kişiler her yılın Ağustos ayı sonuna kadar GİB’e bir form ile elektronik ortamda
bildirilmesi zorunludur.
Yukarıdakilerin yeni mükellefiyet tesis ettirmesi veya daha önce bildirime ekledikleri bilgilerde değişiklik olması halinde, yeni mükellefiyet tesisini veya bilgi değişikliğini, bunların gerçekleştiği tarihi takip eden bir ay içerisinde bildirilmesi gerekir.
Bildirimin Şekli
Kurumlar vergisi mükellefleri, yıllık ve geçici vergi beyannamelerinin ekinde, kurumlar vergisi mükellefleri dışında kalan mükellefler ile bildirim yapması gereken diğer kişiler ise İnternet Vergi Dairesinde yer alan açıklamalara uygun şekilde elektronik ortamda İnternet Vergi Dairesi üzerinden “gerçek faydalanıcıya ilişkin bildirim formu” doldurarak bildirim yapar.
Bildirim yapma yükümlülüğü getirilen kurumlar vergisi mükellefleri söz konusu beyannameler aracılığıyla; gerçek faydalanıcıların adı, soyadı, vatandaşlıkları, kimlik numaraları ve adresleri, varsa telefon, faks ve elektronik posta bilgileri ile gerçek faydalanıcılığın sebebini bildirirler.
Bildirim formu ile bildirim verme yükümlülüğü getirilenler, “gerçek faydalanıcıya ilişkin bildirim formu” ile gerçek faydalanıcıların adı, soyadı, vatandaşlıkları, kimlik numaraları, adresleri, varsa telefon, faks ve elektronik posta bilgileri ile gerçek faydalanıcılığın sebebini bildirirler.
Kapsama giren mükellefler ve diğer kişilerin bağlı bulunduğu vergi dairesinden kullanıcı kodu, parola ve şifre almaları gerekmektedir. Kağıt ortamında (elden veya posta ile) bildirim formu kabul edilmeyecektir. Bildirim formunun elektronik ortamda verilmiş sayılabilmesi için sistem üzerinden onaylama işleminin yapılması şarttır. Onaylama işlemi en geç bildirimin verilmesi gereken sürenin son günü saat 23:59’a kadar tamamlanmalıdır.
Bildirimin elektronik ortamda gönderilmesi zorunlu olduğundan vergi dairesi müdürlükleri/mal müdürlükleri, bildirimi kâğıt ortamında hiçbir şekilde kabul etmeyecektir. Elektronik ortam dışında gönderilen bildirim verilmemiş sayılacaktır.
“Gerçek faydalanıcıya ilişkin bildirim formu”, mükellef tarafından bizzat gönderilebileceği gibi ilgili dönemde, aracılık ve sorumluluk sözleşmesi bulunan serbest muhasebeci mali müşavir veya gelir veya kurumlar vergisi beyannamesi tasdik sözleşmesi (tam tasdik sözleşmesi) bulunan yeminli mali müşavirler aracılığıyla da gönderilebilir.
Bildirimin yapılmasının ardından bildirimin hatalı veya eksik olduğunun anlaşılması durumunda bildirimin belirtilen usullerde yeniden verilmek suretiyle düzeltilmesi gerekmektedir.
İlk Bildirimin Süresi ve Şekli
Gerçek faydalanıcı bilgisi verme yükümlülüğü getirilen kurumlar vergisi mükellefleri dâhil bütün mükellefler ile diğer kişilerin, en geç 31/8/2021 günü sonuna kadar gerçek faydalanıcı bilgisini Tebliğ m.6/2’de belirtilen form ile elektronik ortamda GİB’e bildirmeleri gerekmektedir.
Sonuç olarak, kurumlar vergisi mükellefleri dâhil bütün mükellefler ile diğer kişilerin ilk bildirimleri, en geç 31 Ağustos 2021 günü sonuna kadar İnternet Vergi Dairesinde yer alan açıklamalara uygun şekilde elektronik ortamda İnternet Vergi Dairesi üzerinden “gerçek faydalanıcıya ilişkin bildirim formu” doldurularak verilecektir.
Cezai Yaptırım ve Diğer Hususlar
Gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimine konu edilen bilgilerin mükellefler tarafından, bildirimin verildiği tarihi takip eden takvim yılının başından itibaren 5 yıl süreyle muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Bildirilmesi gereken bilgileri bildirmeyen, eksik veya yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında VUK’un ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak araştırma, inceleme ve uluslararası bilgi değişimi ile vergi incelemesine yetkili olanlar tarafından yapılacak araştırma ve incelemeler neticesinde, bildirim verme zorunluluğu getirilen mükellef ve diğer kişilerin gerçek faydalanıcı bilgisine ilişkin hatalı kayıtların bulunduğunun tespit edilmesi halinde, gerekli cezai işlemlerin ve sicil kayıtlarında gerekli değişikliklerin yapılabilmesi amacıyla GİB’e bilgi verilir.
Tebliğ, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Tebliğ’in tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.
Bu makalenin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilmeksizin veya Erdem & Erdem’in yazılı izni alınmaksızın bu makale kullanılamaz, çoğaltılamaz, kopyalanamaz, yayımlanamaz, dağıtılamaz veya başka bir suretle yayılamaz. Kaynak gösterilmeksizin veya Erdem & Erdem’in yazılı izni alınmaksızın oluşturulan içerikler takip edilmekte olup, hak ihlalinin tespiti halinde yasal yollara başvurulacaktır.
Diğer İçerikler
31 Ekim 2023 tarihli ve 32355 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 376’ncı Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ) ile teknik iflas ve borca batıklık hesaplamalarına ilişkin değişiklik yapıldı...
6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında 7456 sayılı Kanun (7456 sayılı Kanun) 15.07.2023 tarihli ve 32249 sayılı Resmî Gazete’de...
25.05.2023 tarihli ve 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı (Karar) 26.05.2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar ile borçların yeniden yapılandırılması, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri uzatıldı. Karar kapsamında...
28 Nisan 2023 tarihli ve 32174 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu’nun (Danıştay VDDK) 15.02.2023 tarih ve E. 2022/14 K. 2023/2 sayılı ve kararı (Karar) ile asgari ölçüde arsa ve arazi birim değerlerinin tespitine yönelik takdir komisyonu kararlarına karşı emlak vergisi...
2022 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin verilmesi için son tarih 5 Mayıs 2023’tür. Verilecek kurumlar vergisi beyannamesinde ihtilaflı olabilecek/haksız olarak ödendiği düşünülen vergiler (örneğin, ek -deprem- vergi ödemesi) varsa ve bu hususlara ilişkin dava açılması düşünülüyorsa...
12 Mart 2023 tarih ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (7440 sayılı Kanun) ile Ar-Ge ve Tasarım Merkezi ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri dışında teşvik kapsamında çalışılabilecek süreye ilişkin...
12.03.2023 tarih ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (7440 Sayılı Kanun) ile belirlenen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi...
12 Mart 2023 tarih ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (7440 sayılı Kanun) m. 20 ile şirket birleşmelerinde “borcun aşağı itelenmesi”ne (“debt push down”) ilişkin yeni vergisel düzenlemeler...
12 Mart 2023 tarih ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun (7440 sayılı Kanun) m.10/27 ile Kahramanmaraş ve çevre illerdeki depremin etkilerinin giderilmesi ve bölgenin kalkınması için kaynak...
18 Ocak 2023 tarih ve 32077 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 546 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ) yayımlandı. Anılan Tebliğ uyarınca, anonim, limited, kollektif ve komandit şirketler ile kooperatifler, merkezi Türkiye dışında bulunan ticari işletmelerin Türkiye’deki şubeleri ve dernek veya...
10 Ocak 2023 tarihli ve 32069 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6657 sayılı Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı (Karar) ile finansal kiralama şirketlerinin yurt dışından sağladıkları kredilerde Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesinti oranı %0 olarak belirlendi...
30 Aralık 2022 tarihli ve 32059 (2. Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ilgili genel tebliğler ile 2023 yılında uygulanacak olan bazı vergisel hadler ve sınırlar belirlendi. Bu kapsamda, anılan düzenlemeler...
21 Aralık 2022 tarihli ve 32050 sayılı Resmî Gazete’de 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu (Kanun) m. 21’de yer alan eğlence vergisi nispetlerine ilişkin 6584 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı (Karar) yayımlandı...
Bilindiği üzere, 24 Kasım 2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 542 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2022 yılına ilişkin yeniden değerleme oranı, %122,93 olarak belirlenmişti...
14 Aralık 2022 tarih ve 32043 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Konaklama Vergisi Uygulama Genel Tebliği (Tebliğ) kapsamında konaklama vergisine ilişkin usul ve esaslar düzenlenir...
30.11.2022 tarihli ve E-85593407-156.06 sayılı Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünün idari yazısı ile faturası döviz cinsinden düzenlenen ancak ödemesi Türk Lirası olarak yapılan ithalat işlemlerine ilişkin olarak (i) eşyanın beyan edilecek gümrük kıymeti, (ii) Katma Değer Vergisi (KDV) matrahı...
Vergi Usul Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (Torba Kanun) 26.11.2022 tarihli ve 32025 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Torba Kanun ile 4059 sayılı Finansal İstikrar ile Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun’da (Finansal İstikrar Kanunu) değişiklikler yapıldı...
24 Kasım 2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 542 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ) ile 2022 yılına ilişkin yeniden değerleme oranı, %122,93 olarak belirlendi...
24 Kasım 2022 tarihli ve 32023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6417 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı (Karar) ile 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun (II) sayılı listesinde yer alan bazı binek otomobillerin özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarına esas olan matrahları yeniden belirlendi...
10 Kasım 2022 tarihli Gelir İdaresi Başkanlığı duyurusu (“Duyuru”) ile, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu hükümlerine göre gerçekleştirilen birleşme, devir, tasfiye dönemi, tam bölünme ve nevi değişikliği hallerinde verilmesi gereken kıst dönem kurumlar vergisi beyannamelerinin elektronik ortamda...
9 Kasım 2022 tarihli ve 32008 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7420 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“7420 sayılı Kanun”) ile 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’na (“KVK”) “sermaye azaltımında vergileme” başlıklı...
11 Ekim 2022 tarihli ve 31980 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 92 Seri No’lu Gider Vergileri Genel Tebliği (“Tebliğ”) ile sigorta şirketlerince rücu ve sovtaj işlemleri sonucunda lehe alınan paraların banka ve sigorta muameleleri vergisi (“BSMV”) yönünden vergilendirilmesine...
09 Ağustos 2022 tarih ve 31918 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 Seri No.lu Bazı Varlıkların Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Genel Tebliğ (“Varlık Barışı Tebliği”) ile, 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik...
05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“7417 Sayılı Kanun”) ile, nakdi sermaye artırımlarında faiz indirimi uygulamasına ilişkin önemli bir...
05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu...
05 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“7417 Sayılı Kanun”) ile Varlık Barışı düzenlemesi getirildi.
28 Haziran 2022 tarih ve 31880 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi İncelemelerinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile vergi incelemelerinde uygulanan bazı kurallara ilişkin önemli değişiklikler yapıldı...
28 Haziran 2022 tarihli ve 31880 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 5752 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türk Lirası mevduat hesaplarından elde edilen faizler ile katılım bankaları tarafından katılım hesaplarına ödenen kâr paylarına uygulanan düşük oranlı stopajın süresi...
28 Mayıs 2022 tarihli ve 31849 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7407 sayılı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“7407 sayılı Kanun”) ile, kurumların 31 Mart 2022 tarihli bilançolarındaki yabancı paraları...
15 Nisan 2022 tarih ve 31810 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde...
29 Ocak 2022 tarih ve 31734 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7352 sayılı Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun...
25 Ocak 2022 tarihli ve VUK-138/2022-1 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri (“Sirküler”) ile, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, (i) Katma Değer Vergisi, (ii) Damga Vergisi ve (iii) Muhtasar ve Prim Hizmet beyannamelerinin verilme ve...
Bazı Binek Otomobillerin Özel Tüketim Vergisi Oranları ve ÖTV Matrahında Değişiklik Yapıldı
Özel Okul ve Üniversitelerde Verilen Eğitim Öğretim Hizmetlerinde Uygulanacak KDV Oranı %1’e İndirildi
Sahte Belge Düzenleme Riski Yüksek Olan Mükelleflerin Mükellefiyetinin Terkin Edilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Yayımlandı
7256 Sayılı Kanun ile Getirilen Varlık Barışı Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi
7256 Sayılı Kanun’un Vergi Borçlarının Yapılandırılmasına İlişkin Düzenlemeleri Yürürlüğe Girdi
Şirketlerin Kendi Hisselerini İktisabında Vergilendirmeye İlişkin Düzenlemeler Getirildi
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar, 1 Seri No’lu Genel Tebliğ ile Belirlendi
Varlık Barışına İlişkin Usul ve Esaslar Belirlendi
2020 Yılına İlişkin Yeniden Değerleme Oranı %9,11 Olarak Belirlendi
Değerli Konut Vergisi Mükellefiyeti 2021 Yılında Başlıyor
Ülke Bazlı Raporun Gönderim Süresi Uzatıldı
Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oran İndirimlerinde Süre Uzatıldı
2021 Yılında Her Bir Kâğıt İçin Uygulanacak Damga Vergisi Üst Sınırı Belirlendi
2021 Yılında Uygulanacak Ücret ve Ücret Dışındaki Gelirlere İlişkin Gelir Vergisi Tarifeleri Açıklandı
Değerli Konut Vergisine İlişkin Usul ve Esasları Belirleyen Tebliğ Yayımlandı
Özel İletişim Vergisi Oranı %10’a Yükseltildi
Elektrikli Otomobillerin ÖTV Oranları Artırıldı
Teknokent ve Ar-Ge Merkezlerine İlişkin Vergisel Düzenlemeler
Yıllara Sari İnşaat ve Onarım İşlerinde Tevkifat Oranı Artırıldı
Finansman Gider Kısıtlaması Geri Geldi
Özel İletişim Vergisinin Gider Olarak Dikkate Alınması
2020 Yılında Elde Edilen Ücret Gelirlerinin Beyanı
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliğinde Değişiklik
Konaklama Tesislerinde Sunulan Geceleme Hizmetlerindeki KDV İndirimi 1 Ay Uzatıldı
Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yayımlandı
Gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatıldı
Bazı Akaryakıt Ürünlerinin ÖTV Tutarları Artırıldı
18 Seri No’lu Kurumlar Vergisi Tebliği Yayımlandı
Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oran İndirimlerinde Süre 31 Temmuz'a Uzatıldı
7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Yürürlüğe Girdi
Konaklama Tesislerinde Sunulan Geceleme Hizmetlerindeki KDV İndirimi Yeniden Uzatıldı
Varlık Barışına İlişkin Bildirim Süresi Uzatıldı
Bazı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oran İndirimlerinde Süre 30 Eylül 2021’e Uzatıldı
Gayrimenkul Kiralamalarında Tevkifat Oran İndirimlerinin Süresi 30 Eylül’e Kadar Uzatıldı
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ile Ar-Ge veya Tasarım Merkezlerinde Çalışan Personelin Bölge ve Merkezler Dışında Geçirdikleri Sürelerin Oranında Değişiklik Yapıldı
7338 Sayılı Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Yürürlüğe Girdi
7341 Sayılı Kanun ile Getirilen Vergisel Düzenlemeler